måndag 28. mai 2007

"Hello, you are from Holland, right???"

Nei, sorry, vi er fra Norge, men takk for komplimentet.

Den siste tiden har vi vaert paa godfot med omgivelsene, og vi har kost oss ganske saa mye her i Vietnam. Etter Hanoi og Ha Long Bay bar det videre til:
- den historiske (litt tamme) byen Hue.
- deretter "klesmekkaet" (budsjettknekkende) Hoi An.
- strandbyen (masete sydenbyen) Nha Trang.

Vi gjorde godt i aa dra fra Kina naar det regna som verst. Her nede straaler sola som bare det, og vi har, frustrerende sakte, men sikkert, faatt tegn til litt godfarge paa baade kinn og laar.
I Hoi An fikk vi skreddersydd litt klaer. Et par kjoler til meg, dress til PG, og REISEshorts, saa snobbete og avanserte har vi blitt. Vi trodde nok at vi sparte penger mye penger paa dette, men saa sendte vi de hjem, og den regninga ble paa 700 kroner...Eid!

I Nha Trang laa vi paa stranda en dag, og den neste dro vi paa baattur. Der fikk vi snorkle og bade masse, i tillegg til lunsj, frukt og sosialt samvaer.
Baatturen var noe utenom det vanlige, mye paa grunn av den usjenerte guiden, som nok ville gjort det like bra som standupkomiker. Noe av det foerste han sa, var:
"Later on we'll have some singing, and dancing, and a fruitparty. And then we'll have a stripshow, with me... You know Chippendales? Just like that, but with me! Same-same, but different".
Noe strippeshow ble det (heldigvis?) ikke, men baaten hadde blant annet eget "husband". Styrmennene kom plutselig ut paa scena og spilte mange sanger med voldsom innlevelse. De imponerte med hjemmesnekra trommesett, og sanger som "Yellow submarine" og "Waltzing Matilda". Stemninga var iallefall upaaklagelig.

Vi dro fra Nha Thrang i dag tidlig, fordi vi ville se noe mer enn strender. Selv om det var ganske deilig, saa er det jo egentlig litt kjedelig aa bare ligge der som to dovendyr.
Saa naa er vi i fjellbyen Dalat. I morra skal vi paa motorbiketur med "Easyriders". De er en gjeng gamle gubber her oppe i fjellet, som prater bra engelsk og har blitt beroemte for turene de arrangerer. Tross at de er gamle og han eine ligner skremmende mye paa Gollum, saa virker de baade jordnaere, serioese og flinke.

Ellers kan vi varsle om at vi har bestilt oss billetter hjem til Norge og vaare vakre "fjords".
Vi lander paa Gardermoen 24. juli, saann i ellevetida. Det blir hjemmekoselig :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Likte familiebildet nederst. Koselig.Bra dere har det bra!
Sees den 24 juli :-)

Ingunn sa...

Hehehe. Maatte finne det paa Internett, siden vi ikke har lagt ut bilder paa evigheter (vi skammer oss litt over det altsaa! og har store planer om aa legge ut bilder snart).
Ja, vi sees, og da blir det flaggheising og grilling vel? :D
Kos til mamman sin