søndag 25. mars 2007

En helt vanlig soendag, etter 6300 kilometer paa tog.

Saa naa sitter vi her. I MONGOLIA. LOL. PG har faatt bart og han har tatt paa seg den fineste pologenseren sin for anledningen. Det er ikke lov aa kaste dopapir i doen. PG synes det lukter litt vondt her i rommet, som er en blanding av vaskerom og Internett. Jeg synes det lukter GODT. Neida.
Vi har spist en middag i dag, mongolsk fast-food. Det kosta 12 kroner per person, og vi klarte ikke aa spise opp. Det var sauekjoett i alle mulige varianter. Saa vi har faktisk spist faarikaal i Mongolia. Har du? :)

Denne uka har vi tilbrakt paa den transsibirske jernbane. Vi begynte altsaa paa tirsdag. De paa hostellet i Moskva, spesielt en som jobba der som ligner skikkelig paa John Vanderslice (artist), reagerte paa at vi hadde faatt saa billige billetter til Ulan-Bataar. Bare tusen kroner per person. Saa vi dro til stasjonen og ba om aa faa bytte, fordi vi og alle rundt oss trodde vi hadde faatt feil billetter. Da bare lo dama i skranken av den russiske lappen vaar hvor det stod at vi ville bytte. Kupe, kupe, kupe, sa hu. Og kupe fikk vi ogsaa. Det var plass til fire i den, altsaa to koeyesenger, men vi hadde rommet aleine hele uka. Egentlig veldig digg! To homofile tyskere holdt nesten paa aa bo med oss, fordi de ville bytte rom siden en paa rommet deres snorka saa faelt. Men det var saapass mye ledig plass at de ogsaa fikk sin egen kupe.
Det skal forresten sies at de to tyskerne var veldig morsomme folk. Han ene har vaert mye i Norge, og klaga paa at utelivet i Lillehammer bare bestaar i aa gaa fram og tilbake i Storgata.
Vi ble kjent med de fleste paa vogna vaar. Faktisk var det en nordmann der, Henrik. Han ble utrolig rastlaus etter ca. fire dager, og han sitter fortsatt paa toget, da han skal rett til Beijing. To svenske gutter, Markus og Jakob, ble vi ogsaa kjent med, og de begynte aa bli veldig lei paa slutten. De jobber i flyttebyraa og er veltrent, saa de var litt stressa for at de ikke fikk roert paa seg! Heldigvis hadde de med seg proteinshake og tok pushups ut i gangen!

To personer paa toget som ikke ble lei, det var Per Gunnar Paulsen og Ingunn Ekern. Etter en uke i konstant marsj i Moskva, passa det fint med noen dager som slappfisker. Vi har prata, spist, lest i guideboeker, og andre boeker, hoert paa musikk, sovet.
Ellers maa det sies at PG har faatt grundig opplaering i hvordan man skal drikke vodka paa russisk vis. To menn, fra Ukraina og Hviterussland, har staatt for undervisningen.
Foerst vann, saa vodka og blande i munnen, svelge, vann igjen, og saa mat.
De viste oss likegodt paa kartet hvor i Russland en faar kjoept "good vodka" og hvor en faar kjoept "bad vodka". Praktisk informasjon.

Togturen var i allefall en god opplevelse som vi nok ikke kommer til aa glemme med det foerste. Selgerne paa perrongene, den kjempesure restaurantdama som plutselig smilte til oss, endelause sletter utenfor vinduene, den kinesiske vognhjelpa vaar som var kjempeblid, svenskene som gikk ut i slipperser selv naar det var minusgrader ("vi ar ju paa vacation"), og restaurantvogna som hadde glitterpynt, to Jesusbilder og en bilplakat paa veggen.

Saa naa sitter vi altsaa her, i Mongolia. Og her skal vi "sitte" fram til torsdag, da vi tar den transmongolske jernbanen fram til Beijing. Det tar 30 timer. I dag har vi gaatt litt i byen, og vaert paa et museum hvor vi fikk se veldig mange utstoppede dyr, og gedigne dinosaurfossiler. Her paa hostellet bor ogsaa Stefani og Sven fra Belgia, som bodde i nabokupeen paa toget. De har reist mye foer, og gitt oss masse tips om Laos og Kambodsja.
I morgen skal vi ut i naturen, overnatte i en "ger", og dra paa ridetur.

Vi haaper at alle har det fint hjemme i Norge!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, Ingunn!

Artig aa lese for oss inngrodde gamlinger. Maa Jesus passe paa dere, og litt dere paa hverandre.
Hanne Mette og Rolf-Kristian

Anonym sa...

legg ut noen bilder da!

Tobias sa...

NÅ er dere virkelig på tur :)

Maria sa...

I dag sto jeg opp halv 1, har nå spist frokost i Bråten og skal på forelesning kvart over 2: L O L

Mongolia - mongo, merker dere linken?

Arne sa...

PG! feet! du komme t å holda ut lenge på byen snart..! :D

Ingunn? når får me veta om alle dine litt hemmelige opplevelsa på tur.. uansett.. fet tur!! men skriv litt meir så ikkje e standard reiseblogg.

Anders sa...

"Togturen var i allefall en god opplevelse som vi nok ikke kommer til aa glemme med det foerste"

Jeeez Louise, spar noen klisjéer til oss andre da :]

Forøvrig veldig godt å høre at dere har det bra. Jeg har også vært på langtur: På søndag skulle jeg til byen for å trene, men (hold dere fast) det var så fint vær at jeg gikk like så godt gikk forbi treningssenteret og rett til motsatt side av sentrum! WOW! Der gikk jeg på oppdagelsesferd i (hold dere fast en gang til) NESTEN ÉN TIME! Så den derre mongolia-turen deres ækk'e så mye å skryte av altså...

Vegard sa...

Må si at dette er de eneste "reise-breva" jeg har synes det er gøy å lese. Og følger med på. Synes egentlig det er kipt å sitte å lese om alle stedsnavn og ting og tang som skjer der.

Apropos vodka: Visste dere at jeg egentlig skulle få russenavnet "Vodka!" Hehe. Nesten hele grunnen var at jeg "Absolutt ikke var SÅNN"... hehe. SKÅL PG! (Jeg var i russenavn-kommiteen skjønner dere)

Hold oss oppdatert!

Arne sa...

enig med anders her! fy feite her må klisjeene bort, og raritetene frem!!!

Anonym sa...

Gud aa gode der er til aa oppdatere bloggen :)

Vi gjor endelig det samme naa! :)

Kos dere i Mongolia, Per og Ingunn!

Hilser fra Bakka og :D

Anonym sa...

Som mamma er det artig å lese blogg, spesielt kommentarene vekker lattermusklene iblant. Fortsett med det, gode venner av Rigmor og Per:) Godt å høre stemma di i går Ingunn!!

Anonym sa...

ååå, mamma kristin er vel søt!!:) blir glad når andre enn slumme sagvoll-elever kommenterer her inne..! det gir meg liksom et håp, en slags gnist..mmm:)og ja..legg ut noen bilder og dagboknotater.

Anonym sa...

synes det begynner aa bli litt droeyt naar DU begynner aa kalle meg RIGMOR mamma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LOL